Norev 154543 Citroen HY 1962 Silver

  • Klik om te vergroten
  • Klik om te vergroten
  • Klik om te vergroten
  • Klik om te vergroten
  • Klik om te vergroten
Norev 154543 Citroen HY 1962 Silver

Tap for gallery

€34,95


Product Informatie
Specification

Nieuw bij Truckmodel.nl :

Norev 1:43 Citroën HY Bestelwagen 1962 zilver

Door sommige mensen ook wel de golfplatenbus genoemd. Het model is geheel van metaal en voorzien van beweegbare schuifdeur rechts en openslaande achterdeuren en klep.

De Citroën H Van, Citroën HY of Citroën Type H - zoals de oorspronkelijke Franse benaming luidt - is een bestelbus van Citroën die werd geproduceerd tussen 1947 en 1982.

Met zijn karakteristieke 'golfplaatcarrosserie' was de HY een bekende verschijning in Europa. De auto bleef 34 jaar lang vrijwel onveranderd in productie, een record voor een bestelwagen. Er zijn in totaal 475.000 exemplaren gebouwd. De zwaardere uitvoering met een hoger laadvermogen werd 'HZ' genoemd. De praktische laadruimte werd voor allerhande doelen toegepast, waaronder het vervoeren van landbouwgoederen, tot het gebruik voor ziekenvervoer.

De eisen voor het ontwerp van de HY waren enigszins gelijk aan die van een 2CV, voorwielaandrijving, een laag brandstofverbruik en een goede wegligging. De eerste blauwdrukken van deze auto lagen al op de werktafel tijdens de Tweede wereldoorlog, maar het eerste prototype rolde pas ná 1945 van de band.

Het ontwerp van de HY is niet gebaseerd op de zelfdragende carrosserie De wens was een chassis met opbouw. Alle techniek lag in de voorkant van de auto geconcentreerd (motor, versnellingsbak en aandrijving). Het voordeel hiervan is dat een HY vrij gemakkelijk kan worden verlengd, door vlak achter de cabine de auto als het ware door midden te zagen, hierbij hoeven alleen de chassisbalken en de remleidingen te worden verlengd. Verder heeft de auto een vlakke lage laadvloer, doordat de cardanaandrijving vanwege de voorwielaandrijving ontbreekt.

De HY is in vele honderden varianten verschenen. Als camper, horecaverkoopwagen, pick-up, paardentransportwagen etc.

Product Code154543
FabrikantNorev
Voorraadniveau1
ConditionNew
Gewicht0.9kg

Klant recensies

Dit product is nog niet beoordeeld.

Schrijf een beoordeling

Schrijf een beoordeling

Vul een geldig E-mail adres in.
This field is required.
Top

eCommerce by CubeCart